Gevelbekleding

Gevelbekleding

Een goede eerste indruk

Wat is het eerste dat in het oog springt wanneer u een woning passeert? De gevel geeft uw huis een uniek karakter: warm en hartelijk of eerder strak en stijlrijk, landelijk of modern, … Naast een esthetische heeft de gevel echter ook een praktische functie. Want een goede gevelbekleding beschermt uw woonst tegen de natuurelementen, zoals koude en vocht. Maar welke materialen zijn er zoal op de markt? Wat zijn hun voor- en nadelen? En hoe zit het met onderhoud?

PVC, hout of HPL-platen

Er bestaan verschillende soorten gevelbekleding. De optie die voor u geschikt is, hangt natuurlijk volledig af van uw voorkeur en budget. Zo is een gevelbekleding in PVC een budgetvriendelijk alternatief voor hout of metaal. Bovendien is het gemakkelijk te bewerken. Hout is dan weer geschikt om op een klassieke manier een warme, stijlvolle uitstraling aan uw woning te geven. Deze bekleding bestaat doorgaans uit horizontale of verticale latten die aan uw gevel worden bevestigd. Qua houten gevelbekleding bestaan er heel wat opties, maar deze oplossingen vragen wel enig onderhoud. HPL (High Pressure Laminate)-platen, zoals Trespa en Volkern, zijn dan weer erg solide en bestendig tegen alle weersomstandigheden. Dit soort gevelbekleding is bovendien erg duurzaam en geeft je woning een moderne look.

Ziet u door de bomen het bos niet meer?

AG-Intex geeft je graag gepast advies op maat van uw wensen en het karakter van uw woning. Wij komen met plezier bij u langs om uw project te bespreken en maken graag een offerte op maat. Gaat u met ons in zee? Dan kan u rekenen op een zorgeloze installatie en een onberispelijk eindresultaat. Laat ons gerust iets weten, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.